STBM di Sambutan Maulidur Rasul Kariah Masjid Panchur Jaya






Alhamdulillah, 


Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Kariah Masjid Panchur Jaya berjalan dengan lancar pada 2 Jan 2016 dan di sertai oleh Taman Bukit Margosa dan taman2 lain di sekitarnya. Kontigen Taman Bukit Margosa adalah antara yang terawal sampai di perkarangan masjid. 


Seawal 7 pagi, kami sudah mula berkumpul di hadapan masjid. Rasanya kami lah yang paling awal. Berbekalkan minum pagi ringkas yang di sediakan oleh STBM beserta dengan baju tema warna hijau, kontigen Taman Bukit Margosa di sertai lebih 70 orang muslimin dan muslimat. Memang meriah sangat dan happening sungguh kontigen kami. 


Perarakan Maulidur Rasul sambil bersalawat ke atas nabi bermula jam 8 pagi melalui Taman Panchur Jaya dan Taman Telawi. Alhamdulillah....selesai perarakan, para peserta di hidangkan dengan nasi tomato ayam masak merah. Sesudah jamuan, kami mengambil kesempatan melawat gerai jualan dan juga gerai pasar percuma di dlm kawasan masjid. Alhamdulillah, sambutan amat menggalakkan dan Sambutan Maulidur Rasul ini juga di siarkan ketika Berita Perdana jam 8 malam di TV Al Hijrah pada hari yang sama. Alhamdulillah, kontigen Taman Bukit Margosa di istiharkan sebagai JOHAN perarakan Maulidur Rasul tahun ni. . 


Gambar sekitar Sambutan Maulidur Rasul di perkarangan Masjid Panchur Jaya bersama jemaah Taman Bukit Margosa.



Photo Gallery by QuickGallery.com

No comments:

Post a Comment